EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕБВР увеличава инвестициите у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕБВР увеличава инвестициите у нас

mail10:10 | 18.03.2014прегледи 745 коментарикоментари 0


Нова стратегия на Европейската банка за възстановяване и развитие предвижда увеличение на средствата за България от следващата година. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев, който разговаря в Лондон с президента на кредитната институция Сума Чакрабарти, съобщиха от прессекретариата на българския президент.

Към днешна дата ЕБВР инвестира у нас между 200 и 250 млн. евро годишно. Бъдещата стратегия за България ще бъде насочена към редица нови направления. Сред тях са стандартизиране и типизиране на обществените поръчки; ефективна подкрепа на малките и средните предприятия; проекти, насочени към балансиране на енергетиката чрез енергийна ефективност и диверсификация на енергоизточниците; производството на храни, както и водният сектор.

Банката планира да бъде увеличен ресурсът за Фонд ФЛАГ, който подпомага общините във финансирането на проекти с местно значение. Финансовата институция ще подкрепя и старта на първите успешни публично-частни партньорства в България, допълни президентът.

Стратегията предвижда още увеличение на обема на средствата, предоставяни на фондове за ранно финансиране, за рисково финансиране и за финансиране на новостартиращи компании. Президентът допълни, че ЕБВР ще работи съвместно с българското правителство за разработването на повече проекти на малкия и средния бизнес в приоритетни за тези фирми сектори. Такива са енергетиката, машиностроенето, текстилната промишленост, туризмът.
 


Тагове: ЕБВР, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg