EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков коментира „най-богатия българин”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков коментира „най-богатия българин”

mail14:41 | 03.12.2009прегледи 1151 коментарикоментари 0


След изненадващото вдигане на данъка върху хазарта от 12 на 15 %  собственикът на Нове холдинг и водеща хазартна фигура Васил Божков обвини финансовия министър Симеон Дянков в неуравновесеност.
„За мен той е изключително некомпетентен. Не можеш да взимаш данъци от нещо, което не работи. Всъщност правителството затваря държавата”,  „Това правителство няма антикризисна програма. То си сменя мнението през 3 минути”, „Осъществява се  геноцид върху българския бизнес.”, казва Божков в две интервюта.  
Ето как коментира Симеон Дянков нападките отправяни към него от  „най-богатия българин”, за какъвто го определя полско списание, без твърдението да е подкрепено от официална статистика, както се процедира обикновено.
Симеон Дянков:
 "Щом големите богаташи почнат да се оплакват от правителството, това означава, че ние работим добре."
"След 20 години извън България имам щастието да не познавам този тип играчи".
" ....ако той наистина е най-богатият българин и той, ако почне да се оплаква от това, което ние правим, това всъщност за мен е огромен успех, защото показва, че ние работим за средните българи".
"......това са празни думи на човек, който явно сме му накърнили интересите. Но аз пак казвам, ако се накърнят интересите на големите богаташи, това всъщност е хубаво за правителството и за средния българин. Аз се радвам всъщност, че това го е казал".
По повод  бележка, че щом е най-богатият, Божков разбира от пари, Симеон Дянков отговоря:
 "Аз също разбирам от пари и съм бил финансист, по международните класации, най-добрият финансист в цяла Източна Европа, седми в цяла Европа, сред първите сто в света. Той едва ли е сред първите сто най-богати хора в света. Аз съм по-добър финансист, отколкото той е богаташ."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165