EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков кани туристи от Израел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков кани туристи от Израел

mail15:40 | 14.09.2011прегледи 1386 коментарикоментари 0


България провежда политика на успешна фискална консолидация на фона на дълговата криза в еврозоната и нарастващите притеснения около Гърция, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на срещата си с израелския министър на финансите Ювал Щайниц. Вицепремиерът е на кратко работно посещение в Държавата Израел, което приключва днес. Пред израелския си колега вицепремиерът посочи, че българската икономика вече четвърто тримесечие отчита икономически растеж. Единствено забавяне на растежа на големи икономики, които са основни външнотърговски партньори на България, би се отразило негативно на страната ни. Вицепремиерът открои като процес с особено значение успешното преструктуриране на секторите с най-голям дял за ръста на икономиката. Стремежът на българското правителство е да стимулира запазването на тенденцията на ръст на дела на промишлеността в общия БВП на страната.
Министрите Дянков и Щайниц споделиха принципната необходимост от преструктурирането на бюджетните разходи чрез пренасочване на повече средства към значими сектори от гледна точка на добавената стойност за икономиката като образование и култура за сметка на сектора на сигурността, при спазване на общите бюджетни рамки. Двамата министри обсъдиха също така следващи стъпки за подписване на двустранно споразумение за уреждане на престоя на български работници в Държавата Израел в секторите на строителството, земеделието и услугите. Дълговите проблеми в еврозоната и ситуацията в Гърция бе основната тема по време на срещата на вицепремиера Симеон Дянков със Стенли Фишер, управител на Банката на Израел. Фишер даде висока оценка на успешната политика на фискална консолидация, провеждана от българското правителство. Министър Дянков запозна Стенли Фишер с елементите на българския Пакт за финансова стабилност, като беше подчертано, че в голяма степен аналогични мерки в момента предприемат и някои държави от еврозоната с дългови проблеми
По време на визитата си в Израел Симеон Дянков се срещна с почетния консул на страната ни в Държавата Израел Мони Бар. Двамата обсъдиха възможностите за по-активно рекламиране на България като атрактивна туристическа дестинация. Вицепремиерът сподели усилията на правителството за развитие на културно-историческия туризъм и амбицията този тип туризъм да се съчетае с традиционния за страната ни морски летен и планински туризъм. На годишна база броят на израелските туристи в България почти се удвоява, като от 105 хиляди през миналата година се очаква той да надхвърли 200 хиляди израелски туристи през 2011 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg