EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков: Без индексиране на пенсиите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков: Без индексиране на пенсиите

mail16:50 | 18.03.2011прегледи 1177 коментарикоментари 1


Резерви за индексиране на пенсиите към момента нямаме, заяви министърът на финансите Симеон Дянков. Той каза това в отговор на въпрос дали ще изпълни обещанието си за вдигане на пенсиите.
Такъв разговор, според вицепремиера, може да се води от юни месец, когато се види какво е изпълнението на бюджета и какви са приходите в хазната. Той уточни, че не е говорил за никаква конкретика, когато е говорил по темата.
Последният доклад на Световната банка, в който има констатации и за България не е бил представен официално в Министерството на финансите, но министър Дянков го е изискал, за да се запознае с него. Документът е базиран не на статистически, а на социологически данни, обясни той. "Ходили са и са питали бедни българи или по-скоро хора с по-малки доходи, значителна част ромско население. Това е станало преди година, а за този период много неща се случиха, икономиката тръгна нагоре", коментира министърът. "Така, че е малко поостарял сега моментът да си говорим за този доклад", поясни Дянков. На въпрос на БГНЕС, цитирайки експерта на КТ "Подкрепа" Мика Зайкова, че децата у нас не могат да се хранят с макроикономически показатели, Дянков отговори кратко: "И правилно". Отново запитан защо цените не само не се укротяват, но продължават да се вдигат, министърът извади обичайния аргумент: "Както се увеличават в целия свят - това не е нещо, което става само в България". Планираната вчера, но неосъществена заради внезапното заминаване на Дянков за Брюксел, среща с работодателите за Пакта за финансова стабилност ще се състои, обеща той. Срещите ще бъдат в началото или в средата на следващата седмица. Ще има втори вариант на документа и съответно - втори кръг срещи с работодатели и синдикати, съобщи министърът. Ако се приемат добре мерките от пакта, те трябва да влязат в сила до средата на годината, каза още Дянков.
 


 
Коментари
 
отврат - 11-10-2011 г. 16:12:03

Това не може да е истина! Как може такъв идиот да ни се очука на главата. Народе, докога ще търпим тази олигофрения?

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg