EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Драма с Great Wall и Chery в Австралия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Драма с Great Wall и Chery в Австралия

mail16:45 | 15.08.2012прегледи 1761 коментарикоментари 0


Австралийската комисия за конкуренцията и Комисията за защита на потребителите наредиха да бъдат изтеглени около 23 000 произведени в Китай евтини коли заради наличие на азбест в двигателя, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Случаят предизвика критиките на синдикатите, които поискаха да знаят как са били внесени тези автомобили. Вносителят Ateco Automotive нареди на концесионерите Chery и Great Wall, да спрат продажбите на въпросните автомобили. Азбестът е открит в гарнитури на двигателите и в системата за отвеждане на изгорели газове. Аteco изтегля и гарнитурите, пуснати в продажба като резервни части. В Австралия азбестът е забранен от 2004 година.
Продължителното вдишване на азбестови фибри може да предизвика тежки заболявания, включително рак на белия дроб. "Азбестът убива. Не бива да го има нито в къщите, нито в строителните материали, нито в колите", заяви в комюнике Пол Бастиън, национален секретар на Австралийския синдикат на промишлените работници. Той настоя за съдебно преследване срещу всеки, който внася азбест в Австралия.

Произвежданите и предлаганите от Литекс Моторс автомобили Great Wall отговарят на всички изисквания на законодателството на Европейския съюз за реализация на вътрешния пазар и цяла Европа. Това се посочва в прессъобщение на компанията по повод публикации в медиите за открито специфично вещество в някои от моделите автомобили Great Wall на пазара в Австралия. Автомобилите Great Wall на българската компания притежават и съответното си типово одобрение за ЕС. Българският автомобилен производител започва незабавна кампания по проверка на моделите Great Wall у нас. Компанията има готовност да реагира адекватно при необходимост, се посочва в съобщението.
Не е било необходимо да се изтеглят китайските коли с марката Chery и Chery, обяви австралийският им вносител, след като властите в страната разпоредиха такава мярка, за да бъдат смесени частите, съдържащи азбест, съобщи днес австралийският вносител, цитиран от ДПА. "Рискът се оценява като много нисък" за шофьорите и механиците на 24 000-те коли, засегнати от решението за изтегляне в Австралия, уточни говорител на дистрибутора Ateco Automotive.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044