EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Домашна кухня с Ливиу Драгня + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Домашна кухня с Ливиу Драгня + видео

mail18:55 | 05.04.2023прегледи 1694 коментарикоментари 0


Бившият лидер на румънската Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня публикува в ЮТюб видеоклип, озаглавен „Домашна кухня с Ливиу Драгня – Еп.1“, в който приготвя ястие със зрял фасул, съобщава телевизия Диджи 24.

Драгня – някогашният „силен човек“ на Румъния, бе осъден през 2019 г. на три години и половина затвор за подстрекаване към злоупотреба със служебно положение във връзка с фиктивни назначения. Той бе освободен предсрочно от затвора на 15 юли 2021  г., след като прекара зад решетките две години и два месеца. Шейсетгодишният Драгня все още е със забрана за упражняване на някои права. 

Драгня не можа да стане министър-председател след победата на неговата партия на парламентарните избори в края на 2016 г. заради условна присъда за изборни измами по време на референдум за отстраняване от длъжност на тогавашния президент Траян Бъсеску. 

Телевизия Диджи 24 посочва, че видеоклипът на Драгня е „пресолен“ с националистически послания и изявления срещу големите търговски вериги.

„Вече не използвам продукти, купени от магазина, защото не им се доверявам. Това не означава, че не трябва да ги използвате и вие, но четете много внимателно етикетите“, съветва Драгня. Той отбелязва, че Националната агенция за защита на потребителя „няма смелостта да преследва“ търговците.

„Никъде по света не съм виждал на езика на съответната държава да пише толкова дребно, че да ти трябва лупа, за да прочетеш какво пише (на етикета). Това показва уважението, което имат към нас, и то заради тези, които им позволяват да го правят", коментира Ливиу Драгня. 

Във видеоклипа той уточнява, че всичко, което ще представи, "ще бъде безглутенова храна" и "само от здравословни и румънски съставки".

Към момента Ливиу Драгня е подсъдим по т. нар. дело „Тел Друм“ (по името на строителната компания „Тел Друм), където е обвинен в сформиране на организирана престъпна група, злоупотреба със служебно положение и злоупотреба с европейски средства чрез фаворизиране на компанията при възлагане на обществени поръчки. Престъпленията са били извършени по времето, когато Драгня бе председател на Окръжния съвет на Телеорман (2002-2012 г.)


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg