EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Доверието в еврозоната отбеляза осеммесечен максимум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доверието в еврозоната отбеляза осеммесечен максимум

mail16:43 | 30.07.2009прегледи 371 коментарикоментари 0


euro_1_lДоверието на бизнеса и потребителите в 16-те страни от еврозоната е нараснало през юли до най-оптимистичните равнища от ноември, обяви днес европейската статистическа агенция Евростат, цитирана от Асошиейтед прес.
Икономическото доверие се е повишило до 76 пункта през юли спрямо 73,2 през юни, като остава много под средното му равнище в дългосрочен план, а вялостта на промишлената активност се запазва, тъй като компаниите нямат достатъчно поръчки, предупреждава Евростат. Въпреки това отчетените днес данни сочат, че районът бавно се възстановява от рецесията, отбелязва АП.
Мениджърите на промишлените компании през юли са изразили по-голям оптимизъм, отколкото през юни, очаквайки увеличение за първи път тази година на поръчките.
Потребителите, търговците на дребно и секторът на услугите са по-оптимистично настроени, като само строителният сектор не съзира промяна в икономическата конюнктура. Потребителското доверие в момента е достигнало най-високото си равнище от най-тежката фаза на финансовата криза през септември.
Показателят за икономическото доверие обединява всички сектори в еврозоната.
В Испания, Италия и Германия има "значително повишение" на оптимизма и леко покачване във Франция и Холандия. Извън 16-те във Великобритания доверието се е повишило с по-бързо темпо, отколкото в големите страни от еврозоната, отбелязва Евростат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg