EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добрев потвърди цените на газ и парно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добрев потвърди цените на газ и парно

mail13:00 | 29.08.2012прегледи 489 коментарикоментари 0


Намалението на газа е 11%, колко ще бъде неговото цифровото изражение ще стане ясно в края на декември, когато сме изконсумирали всички количества. Предварителните разчети показаха, че тази сума ще е около $115 млн., но това зависи от количествата, закупени от Булгаргаз. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, след като в понеделник руската компания Газпром подписа 11-процентното намаление на цената на газа, което ще важи до края на годината.

По повод изказването на председателя на ДКЕВР, че цената на парното по-скоро няма да се увеличава, Добрев заяви, че най-малкото, което може да се каже, е, че няма да има увеличение на цената на природния газ и парното, което всъщност никак не е малко. Виждаме, че цената на бензина скочи неколкократно в последните няколко месеца, но това няма да се случи с цената на газа.
Още не са приключени преговорите с Газпром за доставките след 2013 г. Такъв трябва да имаме, защото след 1 януари следващата година ние нямаме договор, по който да получаваме газ. За съжаление, въпреки нашите усилия да построим интерконекторните връзки в колкото се може по-съкратени срокове, едва преди 10-15 дни направихме първата копка на интерконектора с Румъния. Предстои, през следващите 6 месеца, да направим такава и на интерконектора с Гърция, и съвсем скоро ще обявим планове за този с Турция, обясни министърът на икономиката и енергетиката.
Местният добив е най-важната алтернатива за България. Той ще ни даде независимост, заяви Делян Добрев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg