EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Добра печалба за малък и среден бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добра печалба за малък и среден бизнес

mail13:15 | 20.04.2010прегледи 2009 коментарикоментари 0


В пъти могат да увеличат печалбата си малките и средните фирми чрез индивидуални заеми, сочат наблюденията на кредитиращото дружество „Кредитекс”. Три години след получаване на бизнес кредит “по мярка” фирма за търговия на хранителни продукти увеличава оборота си с 80%, а печалбата й нараства двойно. „Цената на имота, който фирмата искаше да закупи, беше 80 хиляди евро. Собственикът разполагаше с 20 хиляди от тях и кандидатстваше за останалите 60 хиляди евро. С това финансиране обаче той щеше да закупи имота, но нямаше да може да го оборудва като магазинче и да го зареди. Оказа се, че може да предложи като обезпечение и апартамента на съпругата си. След анализ на бизнеса и на личността му предложихме по-голям кредит – от 100 хиляди евро. С тях той купи имота и му останаха пари за погасяване на потребителски заем с висока лихва, както и за оборудване и първоначално зареждане на магазина”, заключават от компанията.
Според дружеството има три основни елемента, които определят структурираното „по мярка” финансиране. Първото нещо е правилното определяне на размера на заема, следвано от избор на начина на усвояване и регламентиране на погасителния план.
Според експертите реалните потребности на клиента от финансиране и доходите му определят размера на кредита. Също толкова важни са задълженията и кредитната история, видът на обезпечението и потенциалът на клиента като личност, която стои в основата на бизнеса, допълват експертите.
Компанията уточнява, че начинът на усвояването на заем зависи от целта, за която са предназначени средствата. Ако клиентът планира инвестиция, на която й е нужно време, за да започне да генерира печалба, според експертите трябва да бъде взет кредит на траншове. Така клиентът усвоява заема поетапно, като заплаща лихва само върху реално използваната сума, а не върху целия размер на кредита. Този вариант обаче няма да свърши работа, ако рефинансирате текущо задължение, обясняват от “Кредитекс”.


Тагове: фирми, бизнес
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg