EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Къщи в Стара София, цени до + 2.7 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къщи в Стара София, цени до + 2.7 млн.евро

mail07:30 | 01.11.2016прегледи 7720 коментарикоментари 0


Мира Лазарова

Няколко старинни сгради в централната част на София са на имотния пазар. Основното при тях е, че те не се продават реставрирани, реновирани, напротив всяка от тях има нужда от сериозен ремонт. Ето какви са цените според агенцията  Unique estates  при това им състояние:  

Къща в близост до НДК с площ: 950 кв.м. , парцел от  993 кв.м., с 10 спални, 5 бани, на три етажа се продава за  2.7 млн. евро. Къщата е с архитектурна стойност, от местно значение, и е с проект за консервация и реставрация. Къщата е проектирана и изградена от известния за времето си архитект Кирил Маричков през 1912 г. по поръчка на известен софийски банкер.

Къща с история, бивше посолство, близо до „Орлов мост”, която е за ремонт и реставрация, се продава за 2.5 млн. евро. Дворът е голям, с отдалеченост от съседните къщи, има изкуствено езеро, големи, хубави дървета.  Къщата е на три етажа,  с 5 спални, 5 бани.

Резиденция с малък парк, в зелената част на Овча купел, дело на арх. Ив.Васильов - автор на емблематични сгради в София: Катедралата "Света Неделя", Народната библиотека"Кирил и Методий, сградата на БНБ, кметството на "Московска", Университетската библиотека, Министерството на отбраната, се продава за 698 000 евро.  Къщата е на три етажа, с 15 спални, 5 бани.  Има втора къща, в задната част на двора, с отделен вход - за гости, наематели или офис. Изключителен малък парк, с водно огледало.

Къща - образец на сецесиона в София, проектиран от един от най-ярките майстори на сецесиона в България - архитект Георги Фингов, се продава, цената е при запитване. Къщата е изградена за нуждите на семейството на архитект Фингов през 1906-07 г. На колоната при входа е изваяна женска глава от скулптора Андрей Николов.Имотът-паметник на културата, станал център на бляскави балове за елита на столицата, представлява аристократична къща на 3 нива с голяма градина от 800 кв.м.

Сграда на пет етажа, разположена на площад Лъвов мост се продава за 2.2 млн.евро без ДДС.  От години тази сграда е хотел на пет етажа.

Сграда в центъра на столицата, непосредствено до сградите на Министерски съвет, Президенството, НАГ, се продава, като цената се оповестява само при запитване. Сградата е от фонда на културното наследство на София и е построена по проект на австрийския архитект Швамберг. Собственикът й, Никола Андонов Томалев, е един от първите строители на следосвобожденска България. Под негово ръководство са построени Италианското посолство, Австрийското посолство, Военния клуб в Банкя и други забележителни сгради. Сградата е един от първите хотели, построени до Софийската минерална баня за гости, лекуващи се в нея. Сградата е на три етажа, с 22 спални.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg