EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дигиталното поколение не плаща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дигиталното поколение не плаща

mail18:45 | 05.08.2009прегледи 549 коментарикоментари 0


Filesharing_lОколо една трета от младите европейци никога на биха платили, за да си изтеглят филм или музика от интернет. Това сочи публикуван днес доклад на Европейската комисия за използването на технологии в ЕС, цитиран от ДПА и Франс прес.
Отчетеният резултат засилва опасенията от увеличаване на онлайн пиратството, докато правителствата на страните от ЕС обсъждат мерки за справяне с този проблем.Така нареченото "дигитално поколение" - израсналите с интернет на възраст под 24 години - "изглежда няма желание да плаща, за да сваля или да разглежда он лайн съдържание като видеоклипове или музика" се отбелязва в доклада."От анкетираните 33 процента са посочили, че не желаят да плащат изобщо, което двойно спрямо средното равнище за ЕС", се допълва в доклада.
Проучването, изготвено от Евростат, сочи, че през последните три месеца едва 10 на сто от младежите на възраст под 24 години са платили, за да изтеглят файлове от интернет.Шест пъти повече са свалили безплатно съдържание през същия период. Изследването не прави разлика между законно и незаконно теглене на файлове, отбелязва ДПА. От тези, които не са плащали, близо половината отбелязват, че нямат желание да го направят при никакви обстоятелства. Само една пета твърдят, че биха платили, ако, например, по този начин биха имали достъп до по-добро или по-разнообразно съдържание.
Във Франция през май 2008 е осъществен обмен на повече филмови файлове, отколкото са били продадените билети за кино същия месец. В Германия обменът на файлове представлява 70 процента от общото използване на уеб пространството, посочва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136