EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двоен ръст на приходите на Телеком Аустриа Груп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двоен ръст на приходите на Телеком Аустриа Груп

mail13:30 | 23.02.2011прегледи 1003 коментарикоментари 0


Нетните приходи на Телеком Аустриа Груп са нараснали над 2 пъти до 195 млн. евро. Това заяви пред журналисти днес във Виена Ханес Аметсрайтер, главен изпълнителен директор на Телеком Аустриа Груп.
Той обяви финансовите резултати на компанията за 2010 година. Телеком аустри груп притежава мобилни оператори в Австрия, България, Сърбия, Македония, Хърватия, Словения, Лихтенщайн и Беларус.
За първи път от 13 години компанията отчита увеличение на клиентите на фискалните услуги. Това показва ефективността на стратегията ни за предлагане на конвергентни услуги, която към момента прилагаме на двата най-големи пазара - Австрия и България, подчерта Ханес Аметсрайтер.
В края на 2010 г. Телеком Аустриа Груп има 22 млн. абонати в осем страни. Приходите на компанията са намалели с 3,1 процента от 4,802 млрд. евро през 2009 г. до 4, 651 млрд. евро през миналата година заради намаляващата цените конкуренция и ефектите от регулаторна намеса. Очаква се през следващите години регулаторните мерки да влияят върху постъпленията на групата.
За периода 2010 г. до 2011 г. се очаква негативен ефект върху EBITDA от 175 млн. евро. Управителният съвет възнамерява да компенсира този спад чрез строго управление на разходите и чрез предлагане на вискостойностни услуги. Очакванията на управителния съвет на Телеком Аустриа Груп за финансовата 2011 година са приходите да възлязат на 4,6 млрд. евро.
Според Ханес Аметсрайтер дигиталните технологии и особено широколентовият интернет са движещата сила, която ще укрепи икономиката на Европа. Това е причината Телеком Аустриа Груп да подкрепя европейската визия за дигиталното бъдеще, която е залегнала в Стратегия 2020, за осигуряването на броудбанд услуги за всички европейски граждани. Споделям тази визия, тъй като чрез осъществяването й европейската икономика ще се затвърди като глобален иновационен лидер в дългосрочен план, каза още Аметсрайтер. Изминалата година бе трудна за цялата телеком индустрия във връзка с последствията от световната икономическа криза. Особено голямо е разминаването в начина, по който определени технологии се интегрират в Западна и в Източна/Югоизточна Европа. Например, държави като Словения, Хърватия, Сърбия и България са под средните нива на навлизане за фиксираните броудбанд услуги в сравнение с други държави с подобен дял на БВП на глава от населението, добави Аметсрайтер.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg