EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две концесии разреши МС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две концесии разреши МС

mail16:15 | 22.08.2012прегледи 644 коментарикоментари 0


Правителството предостави две 35-годишни концесии за добив на природни богатства, съобщи пресслужбата на кабинета. Първата е за добив на строителни материали от находището "Крушата - 1" и е за "РИД" ЕООД. Находището е разположено в землището на с. Мусомища, община Гоце Делчев. За срока на концесията ще бъдат направени инвестиции за над 908 хил. лв., а постъпленията от концесионни плащания се очаква да надхвърлят 550 хил. лева. Половината от тази сума ще постъпва по бюджета на
община Гоце Делчев.
"Риолит" ЕООД ще добива скалооблицовъчни материали от находището "Кобилино", участък "Нивата", в община Ивайловград. Планираните инвестиции са за 150 хил. лв., а предвижданите концесионни плащания са за над 1255 хил. лева. Целият размер на концесионните такси, без ДДС, ще се превежда по бюджета на община Ивайловград.
На днешното заседание правителството е прекратило едностранно договора с "Акварекс" ЕООД от ноември 2006 г. за предоставяне на концесия за част от минералната вода от сондаж номер 2 от находището "Велинград-Чепино". Причината е неизпълнение от страна на концесионера на основните задължения -заплащане на пълния размер на годишното концесионно плащане за последните две години и невнасяне на парична гаранция за гарантиране на изпълнението на задължението за погасяване на годишното концесионно плащане.Кабинетът е упълномощил министъра на околната среда и водитеда предприеме необходимите действия за събиране на дължимите суми по съдебен ред и да приеме обекта на концесията.
 


Тагове: концесии, МС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg