EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Двама министри замервани с яйца в Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двама министри замервани с яйца в Стара Загора

mail18:28 | 18.01.2010прегледи 940 коментарикоментари 0


Граждански протест внезапно ескалира, в употреба влязоха яйца и плюнки при днешната визита на министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на отбраната Николай Младенов в Стара Загора, съобщава в. Стандарт.

На дискусията за обгазяването на града в областната управа двамата министри бяха посрещнати от 150-200 души с маски на лицата и транспаранти "Чист въздух и ясен отговор за Стара Загора!", "Спрете геноцида за децата ни" и др.

Яйце се разби на метър от Нона Караджова върху вратата на областната управа. Николай Младенов пък бе заплют от протестиращ.

В близо двучасовата дискусия управляващите и гражданството на Стара Загора в голямата си част се разминаха отново. Министър Караджова и част от експертите повтаряха официалната версия, че основните източници за обгазяването са големите промишлени инсталации на газ, големият автомобилен трафик, битовото отопление, в съчетание с неблагоприятните климатични условия.

Част от експертите и старозагорски общественици обаче продължават да смятат, че има и друг източник и настояват той да бъде открит и отстранен.

Според министър Караджова от началото на годината нямало нито едно регистрирано замърсяване на атмосферата. Тя смята, че при патови обгазявания, като по Коледа и Нова година, РИОСВ и общината трябва да разработят специален оперативен план, при който поетапно да се изключват големи промишлени инсталации и да се ограничава автомобилният поток.

Министър Николай Младенов пък не изключи вероятността с приключване на всички анализи и изследвания за причините на обгазяването върху полигона край Змейово да бъде наложен мораториум за прекратяване на дейността му за известно време.

Визитата на двамата министри продължава с разглеждане на военния полигон край Змейово и откриване на нова система за ранно предупреждение в старозагорската РИОСВ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886