EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двама българи начело на Whirlpool & Indesit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двама българи начело на Whirlpool & Indesit

mail14:40 | 04.03.2015прегледи 4020 коментарикоментари 0


Whirlpool Corporation анонсира новата си организационна структура за регион EMEА, след като приключи процесите по придобиването на Индезит Кампъни.
В тази връзка, Алена Георгиева, регионален директор на Indesit Company за южна Европа, включваща България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Гърция, Кипър и Албания, поема поста регионален директор на Whirlpool Corporation за Гърция, България и Адриатика, което освен гореизброените държави включва и Словения.

Настоящият Управляващ директор на Whirlpool Corporation за България Васил Илиев, поема ръководството на интегрирания бизнес за България.

==================================================================================

Алена Георгиева започва кариерата си в Офиса на Европейската общност в Атина. Продължава развитието си в областта на маркетинга в Opel General Motors България, следвано от осем години в "Бритиш Американ Табако", от които три години в регионалната централа за Централна и Източна Европа в Будапеща като Регионален Мениджър по Развитието.
Алена Георгиева е завършила Националната Гимназия за Древни Езици и Култури в София, а след това и Софийския Университет "Климент Охридски", специалност "Английска филология". Продължава образованието си в Delaware University, специалност "Маркетинг и Мениджмънт" и в УНСС, специалност "Международни Бизнес Отношения".
Владее английски, италиански, френски, руски, сръбски, хърватски и гръцки. Ползва испански.

Васил Илиев е един от създателите на офиса на Уърлпул България през 1995 год.
Преди това работи за кратко в различни компании от авиационния и финансов сектор.
В периода 1996 – 1997 година е на длъжност финансов контрольор на дружеството, a през 1998 год. е назначен за Управител.
Васил Илиев е завършил 7-мо ЕСПУ в София с преподаване на английски език , а след това ВИИ ‘’Карл Маркс “ (сега УНСС), специалност”Икономика и управление на търговията”. Преминал обучение през Center For Creative Leadership , Dail Carnegie, Whirlpool University , On line курсове към различни университети. Владее английски и руски.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153