EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данък „лукс” ще подпомага националния и общински бюджети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данък „лукс” ще подпомага националния и общински бюджети

mail11:14 | 22.03.2010прегледи 862 коментарикоментари 0


Предложеният вчера от правителството данък "Лукс" ще представлява увеличаване на скалата на данък "Сгради" и на данъка върху автомобилите, които са местни данъци. Това уточни днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред журналисти, цитиран от БТА.
Дали парите ще влизат в общините или в националния бюджет, няма значение, пак ще бъде помощ, коментира вицепремиерът. Той не посочи колко точно приходи ще постъпят по този начин в бюджета, но отбеляза, че правителството очаква добър резултат.
Сред обсъжданите вчера мерки между работодателите и синдикатите е Българската банка за развитие да има много по-голяма дейност, като сред идеите е и част от емисионната дейност да премине през банката. Дянков посочи, че работодателите и синдикатите са имали други идеи, но предстои да бъде направен анализ как те ще повлияят.
При оповестяване на част от мерки преди ден премиерът Бойко Борисов уточни, че
данък "Лукс" ще бъде прилаган само върху определен вид имущество – автомобили над 150 хил. коня, жилищна площ над 250 квадратни метра. Предвижда се още - данък върху лихвата на депозит над 100 хил. лв., данък върху частни самолети, яхти.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg