EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция не продава средиземноморските си острови

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция не продава средиземноморските си острови

mail14:30 | 24.02.2011прегледи 734 коментарикоментари 0


Гърция няма да продаде никой от средиземноморските си острови, за да намали своите дългове, защото те са част от културното й наследство и са важни за туризма, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу в интервю за германския в. "Билд", цитирано от Ройтерс.
Запитан за възможността Атина да продаде свои острови, Папандреу заяви: "Подобно нещо е изключено".
Трябва да разберете колко важни са тези острови за Гърция и гръцката история. Ние сме похарчили огромни суми за бюджета за отбрана, за да гарантираме сигурността на тези острови край турския бряг, каза още гръцкият министър-председател.
"Билд" води кампания от близо година с публикации, в които Гърция се насърчава да обмисли възможна продажба на свои острови като средство за намаляване на огромния си дълг, посочва агенцията.
"Островите са наше културно наследство и те са също високо ценени от германските туристи. Ако продадем нашите острови на няколко супербогати хора, след това те ще бъдат затворени за всички," добави Папандреу.
Премиерът заяви обаче, че разбира защо германците са недоволни от спасителните пакети на еврозоната и им благодари за участието в тях.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg