EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Граждани срещу банките в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Граждани срещу банките в България

mail17:46 | 27.08.2009прегледи 1387 коментарикоментари 0


Масови протести в цялата страна срещу политиката на банките предвиждат граждански организации, стана ясно на пресконференция на тема "Защо банките у нас застрашават националната сигурност на България", предаде Агенция “Фокус”.
Светлозар Николов - председател на Национална асоциация на българския бизнес посочи, че от началото на октомври се предвиждат протести на граждани и фирми пред самите банки.
"На този етап банките се държат като едно цяло - сключили са картелно споразумение и се опитват да излязат от кризата за сметка на българските граждани", обясни той.
По думите на Николов не е важна банковата стабилност, ако тя се осъществява за сметка на хората. В момента тече подписка в цялата страна срещу дестабилизиращата политика на банките.
Събрани са над 70 000 подписа с искане банките да намалят лихвените проценти по текущите кредити на 4% и кризата да бъде обявена като непреодолимо събитие, за да не се стига до загуба на имуществото на гражданите.
На 1-ви септември ще започне събирането на подписи и в София. Николов заяви, че събраните подписи ще бъдат предоставени на премиера Бойко Борисов, защото безобразната политика на банките трябва да бъде спряна. "Предстои работна среща с министър-председателя, за да обсъдим тези въпроси", каза Николов. Той заяви, че на среща преди 2 седмици със Симеон Дянков, министърът на финансите е казал, че според него лихвите в България са нормални и намаляване на лихвения процент може да се очаква чак догодина.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg