EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Горчиво кафе за Starbucks

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горчиво кафе за Starbucks

mail18:26 | 25.05.2009прегледи 2855 коментарикоментари 0


Американската верига от кафенета Starbucks обяви горчиви резултати за тримесечието, завършило на 29 март. Компанията призна, че печалбата й е паднала със 77%, след затварянето на 123 кафенета в САЩ, което е част от усилията й да се съкратят корпоративните разходи.
В рамките на шест месеца веригата отвори в София две кафенета в центъра на града, които засега се радват на голяма посещаемост, казват от представителството на компанията в България. Дори предварително обявените намерения за експанзия на фирмата из цялата страна на този момент остават непроменени.
„Глобалната икономика продължава да е слаба”, обясни обаче резултатите пред инвеститорите главният изпълнителен директор Хауърд Шулц , цитиран от в. Seattle Times. Американският гигант е реализирал сега $25 млн.печалба, докато тя за същия период на миналата година е била $108.7 млн.
По-рано, базираната в Сиатъл, щат Вашингтон Starbucks съобщи, че ще съкрати 960 заведения в целия свят заради намалялото потребителско търсене по време на рецесията. От юни 2008 до този момент веригата закри 507 кафенета в САЩ и 64 в други страни.
Общите приходи са паднали със 7.6% до $2.3 млрд., според компанията.
„Окуражени сме от прогреса, който направихме в опита си да направим икономии”, обяви изпълнителният вицепрезидент Трой Олстед.
 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg