EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големите градове с цифрово покритие до края на 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големите градове с цифрово покритие до края на 2009

mail19:13 | 10.06.2009прегледи 849 коментарикоментари 0


television_1До края на тази година цифровото разпространение на телевизиите ще е достъпно в големите градове, съобщи Неньо Манев - изпълнителен директор на "Тауърком България", на пресконференция в БТА по повод на официалното избиране на компанията за дистрибутор на цифрово телевизионно разпръскване.
Срокът за пълно цифрово покритие на територията на страната е 2012 година, като посредством мултиплекс ще могат да бъдат предавани седем или осем телевизионни канала, каза Роман Фишър - член на управителния съвет на компанията-майка "Тауърком Словакия".
Компанията ще използва най-новата технология ДиВиБиТи, с която се работи на територията на голяма част от Европейския съюз, като това ще осигури високо качество на картината не само на сателитните, но и на ефирните канали, добави той. Манев посочи, че цената на цифровото предаване ще бъде с около 30 процента по-ниска в сравнение с тази при аналоговото.
Освен това няма да е необходимо крайните потребители да подменят старите си антени. За да използват цифровата телевизия, те ще трябва да купят специален цифров приемник, чиято цена според Манев не надвишава 60 евро.
Изпълнителният директор каза още, че компанията ще си сътрудничи с Националното управление "Радиотелевизионни станции", за осигуряването на радио-телевизионното приемане. Не е изключено също използването на станциите на мобилните оператори в страната.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg