EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците с по-високи депозити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците с по-високи депозити

mail11:35 | 24.10.2023прегледи 668 коментарикоментари 0


Спестяванията на домакинствата в Германия се увеличават за трето поредно тримесечие в периода април-юни, се посочва в нов доклад на централната банка на страната, цитиран от ДПА.

По-високите лихви върху депозитите и ръстът на цените на акциите са направили германците по-богати, според Бундесбанк. Увеличението идва след рязък спад на частното богатство в Германия през миналата година.

Общата стойност на финансовите активи в частни ръце, включително пари в брой, банкови депозити, ценни книжа и застрахователни искове се покачва с 94 милиарда евро до близо 7,5 трилиона евро.

Данните не показват разпределението на това богатство между домакинствата и не включва стойността на частните недвижими имоти.

Частното богатство обаче все още остава под рекордните 7,6 трилиона евро, регистрирани през 2021 г., посочват от Бундесбанк.

Най-голям дял от тези активи заемат банковите депозити - 3,1 трилиона евро. Според Бундесбанк германците са се ориентирали към депозити с фиксиран срок заради по-високите лихви по тях. Високата инфлация обаче продължава да "яде" от спестяванията на гражданите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg