EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Пивоварни в картел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Пивоварни в картел

mail14:30 | 27.08.2013прегледи 524 коментарикоментари 0


Водещи германски пивоварни от близо 20 години са в картел и всеки път, преди да повишат цените на бирата, са обсъждали подробностите помежду си. Това съобщи германското списание "Фокус", цитирано от ИТАР-ТАСС, позовавайки се на доклад на федералната антикартелна служба.
Според данни на изданието ръководителят на маркетинговия отдел на компания Veltins Фолкер Кул е признал при разпит през януари тази година, че през 17-те години, през които е заемал длъжността, водещите пивоварни компании винаги са съгласували чрез срещи и по телефона поскъпването на бирата и са съобщавали за плановете на средните и по-малки компании. "Поради тази причина често имаше повишаване на цените в целия отрасъл", е заявил Кул, цитиран от "Фокус". В доклада на антимонополната служба се посочват известни производители като Krombacher, Karlsberg, Bitburger, Warsteiner, Radeberger и други.
Германските власти подозират в картелно споразумение общо 11 големи германски пивоварни компании, както и ръководството на Съюза на пивоварните компании на Северен Рейн-Вестфалия. Пивоварните компании, участвали в картела, са застрашени от глоби от стотици милиони евро, отбелязва "Фокус".

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1147