EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия затяга безопасността на храни и фураж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия затяга безопасността на храни и фураж

mail13:50 | 14.01.2011прегледи 508 коментарикоментари 0


Германия днес обяви план за действие, който трябва да наложи по-високи стандарти в производството на фуражи след скандала с диоксина, предаде Ройтерс.
Ще бъде въведена нова система за лицензиране на производители на масла и мазнини, които се използват при животинските храни, съобщи германският министър на селското стопанство Илзе Айгнер. Налага се и задължително разделяне на производството на масла и мазнини, предназначени за използване в промишлеността и за производство на фуражи.
Като част от мерките за повишаване на стандартите в сектора производителите на животински храни също така ще бъдат задължени да си направят допълнителни застраховки, посочи министърът.
Планът включва и нови задължения за производителите на фуражи да проверяват използваните съставки и да представят резултатите от всички тестове на властите.
Частните лаборатории, които открият подозрителни съставки във фуражи или храни от животински произход, също ще бъдат задължени да докладват резултатите.
Берлин ще окаже натиск на равнище Европейски съюз да се състави списък на съставките, чиято употреба е допустима при храните за животни - задача, която не може да бъде изпълнена само от Германия, допълни Айгнер.
Германското правителство ще проучи възможността за разширяване на наказателното право спрямо правилата за безопасност на храните и фуражите, като нарушаването на законодателството за безопасност на храните вероятно ще бъде преследвано по наказателен, а не по граждански ред.
Ще бъде създадена и система за ранно предупреждение при тестване за диоксин, като резултатите ще се събират в обща база данни. Общите тестове за качество трябва да бъдат подобрени, а местните власти ще трябва веднага да оповестяват случаите на откриване на диоксин, заяви г-жа Айгнер.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg