EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром ще напусне Лондон заради Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром ще напусне Лондон заради Brexit

mail12:42 | 05.04.2017прегледи 693 коментарикоментари 0


"Газпром" планира да изнесе от Великобритания, разположения в Лондон, отдел за търговия и маркетинг Gazpron Export, заради опасенията, че ще загуби привилегирования си достъп до европейските пазари в резултат на Brexit, съобщава „Файненшъл таймс", позовавайки се на два източника.

Газовата компания се опасява, че възможността за търговия с газ в Европа ще се свие, или това ще стане много по-трудно, ако отделът остане в Лондон. „Да се управлява европейския търговски бизнес от Лондон повече не е изгодно. Ние трябва да обсъдим нашите възможности", цитира изданието един от източниците си.

Офисът в Лондон практически се превърна в щаб на компанията в ЕС, отбелязват източниците. „Газпром" управлява търговските операции с природен газ, в това число и втечнен природен газ (LNG) в Европа чрез този отдел. Освен това компанията осъществява оттук и търговските операции с нефт, нефтопродукти, електроенергия, въглища и чуждестранна валута за основната си компания.

Gazpron Export, основната търговска структура в Лондон е отказала коментар за изданието.

„Газпром" има още една дъщерна компания Gazprom Energy, която е регистрирана в Манчестър. Тя продава газ на промишлените и търговски компании във Великобритания. Преместването на лондонския отдел няма да засегне този офис, отбелязва изданието.


Тагове: Газпром, Лондон
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg