EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром се отказва от мегапроекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром се отказва от мегапроекти

mail12:00 | 22.10.2012прегледи 596 коментарикоментари 0


Русия ще изпадне в газова криза през следващите години, поради намаляване цените на природния газ понастоящем смятат експерти, се казва в анализ на pravda.ru Какво се случва с пазара на природен газ, какви са перспективите на "шистовата революция" в Съединените щати, и върху какви въпроси трябва да се фокусира Русия - тези въпроси са все по-важни. Международните анализатори търсят отговори на тези въпроси.
Отговорите са в пряка зависимост от отношението към Русия. Старши научен директор на Института „Питърсън" за международна икономика - Андерс Аслунд, който стана известен със своите призиви за изключване Русия от групата на осемте, каза, че "шистовата революция" в САЩ може да доведе до понижаване световните цени на природния газ. Това ще причини съкрушителен удар на руския "Газпром".
Днес цените на природния газ в САЩ са четири пъти по-ниски от тези на "Газпром".
Шведският експерт очаква, че руската компания ще трябва да "отдели" цената на газа от цената на петрола, която въобще не се вписва в текущите проблеми.
Капиталът на "Газпром" намаля от $ 365 млрд. през 2008 г. до $ 128 млрд. през 2011 г.. В допълнение, Европейската комисия продължава своето антимонополно разследване. Комисията е спечелила при споровете с Microsoft и Intel, така че "Газпром" не може да избяга. Аслунд счита, че само Кремъл е виновен за тази ситуация. Кремъл, заяви, че компанията "Газпром" сега е принудена да изостави своите мегапроекти.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1065