EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Газпром намалява инвестициите си в „Северен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром намалява инвестициите си в „Северен поток”

mail12:44 | 04.09.2009прегледи 323 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Газпром днес одобри проекта на инвестиционната програма и финансовия план на компанията за 2009  година с нови поправки, предаде ИТАР-ТАСС.
Пресслужбата на Газпром съобщи, че общият размер на инвестиционната програма за 2009 година е 761,53 милиарда рубли - със 158,91 милиарда рубли по-малко от първоначално планираното. Компанията намалява с 30 процента инвестициите си в инфраструктурни проекти, отбелязва Франс прес.
Управителният съвет обсъди и изпълнението на графика за строителството на газопровода "Грязовец - Виборг", който ще се използва за подаване на газ по газопровода "Северен поток", информира ИТАР-ТАСС.
"Работата по строителството на газопровода "Грязовец - Виборг" върви по утвърдения график", се коментира в съобщение на компанията.
"Грязовец - Виборг" е сухопътният участък от "Северен поток", отбелязва ИТАР-ТАСС.
Правителството на Швеция не знае кога ще може да вземе решение за разрешаване на изграждането на участъка от "Северен поток" в шведските териториални води на Балтийско море. Това заяви днес в интервю за агенция ТТ премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд, цитиран от ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg