EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газопровод Добрич-Силистра за 12 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газопровод Добрич-Силистра за 12 млн.евро

mail14:40 | 30.03.2011прегледи 1294 коментарикоментари 0


Бъдещ газопровод под високо налягане от Добрич до Силистра бе обсъждан в региона с представители на "Булгартрансгаз". Трасето ще преминава през землищата на селата Каменци, Средище, Господиново, Стрелково, Войново на община Кайнарджа, селата от силистренската община Главан, Поп Кралево, Богорово, Срацимир, Българка, Бабук, Майор Ценович, Калипетрово и град Силистра.
Предвидена е петнайсетметрова сервитутна зона от двете страни на трасето, по което ще има и кранови възли. Часовият капацитет на тръбата е 30 000 кубични метра природен газ. Един от важните въпроси бе за обезщетенията за имотите, за които ще бъде направена оценка от комисия въз основа на заповед за одобряване на подробния устройствен план от МРРБ, а собствениците ще бъдат уведомени лично.
Според предварителната информация строителството на близо осемдесет километровия газопровод трябва да започне на 1 юли. Газопроводът ще се изгражда от "Булгартрансгаз", а газоразпределителната мрежа в Силистра - от "Ситигаз-България"
АД едновременно със строителството на газопровода. Стойността на проекта е 12 милиона и 400 хиляди евро. По него се работи от 2007 година, когато е подписано грантово споразумение за 75 на сто безвъзмездно финансиране с Европейската банка за възстановяване и развитие. С решение номер 615 от 14.07.2009 година на МС бъдещият газопровод е обявен за обект с национално значение.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg