EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Водещи инвеститори в България за 2016

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи инвеститори в България за 2016

mail18:05 | 01.03.2017прегледи 975 коментарикоментари 0


Българската агенция за инвестиции награди водещите компании- инвеститори за отминалата година. Ето кои са те:

Сенсата Технолоджис България  ЕООД

Тя оперира в София и Ботевград. През 2016 година открива и завод край с. Царацово, област Пловдив. На българския пазар е от 2011 година. Общ размер на инвестицията над 50 млн. долара. Нови работни места: над 600 за 2016 г.

Компанията е иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол и доставя за водещи световни компании в автомобилната индустрия. Новата производствена база  в гр. Пловдив, е трета по големина в света. Реализира продукция в цял свят.

 Инвестиция на зелено: „ОСРАМ“ ЕООД

Компанията откри в село  Труд, област Пловдив  първото производствено звено на германската компания в Източна Европа. На българския пазар е от 1998 година. Общ размер на инвестицията 45 мил. лева. Нови работни места: 900. Производство на електронни компоненти за осветителни и контролни системи за дигитално осветление в отговор на нарастващата глобална нужда от "интелигентни" решения за домашното и градско осветление. Реализира продукция на международни пазари.

Инвестиция в човешки капитал: "Интегрейтид микроелектроникс България ЕООД .

Компанията работи в Ботевград. През 2016 г. разширява и оптимизира технологичните и логистични мощности на завода си. На българския пазар е от 1997 година. Общ размер на инвестицията 7.6 млн. лева. Нови работни места: 400. Производство на електронни компоненти за автомобилния, индустриален и битов сектор. В автомобилния сектор продуктите на компанията обслужват концерните:  "Фолксваген", "Даймлер", "Волво", "Фиат" и "Дженерал Мотърс". Основни клиенти на компанията са доставчици за автомобилната индустрия като: Valeo, Magna, Magnetti Marreli и Schneider.

Инвестиция в разширяване на бизнес:  „Луфтханза Техник София“ ООД и „България Ер Меинтананс“ ЕАД.

На българския пазар е от 2007 година. Общ размер на инвестицията 70 мил. лева. Нови работни места: 165. Линейно обслужване, основен ремонт и поддръжка на тясно корпусни пътнически самолети. С инвестицията си ще изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на широко корпусни самолети от фамилията Airbus -330/ 340, както и най-големия самолет в употреба за гражданската авиация- А380. Реализира продукция в цял свят.

Инвестиция в иновативен бизнес – „Теклас-България“ ЕАД

В Кърджали се открива трети пореден завод. На българския пазар е от 2006 година. Общ размер на инвестицията над 20 млн лв. През 2017 година предстоят нови инвестиции в Кърджали и Крумовград. Нови работни места: над 800. Производство на каучукови водни съединения и пластмасови изделия за гигантите в автомобилната индустрия- General Motors, Volkswagen, Volvo, Bmw, Mercedes,Renault . Реализира продукция в цял свят.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg