EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вижте цените на жилищата в София за H1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте цените на жилищата в София за H1

mail07:15 | 18.07.2013прегледи 1355 коментарикоментари 0


За първите шест месеца на година не се отчита значителна динамика в цените на жилищата, сочи справка в специализирания сайт за недвижими имоти imot.bg, предоставена специално на EconomyNews.bg. Масово поевтиняването е в рамките на 1-3%. Там, където се отчита ръст в цените, то той е най-вече между 1% и 3%.

Пазарът на гарсониери остава свит, тъй като се предлагат предимно имоти старо строителство, повечето от които са за ремонт. Движението на цените е от -10% в квартали като Мусагеница и Драгалевци до +8% в Бояна и Красно село. Поради пускането на новия мол Paradise Center, в квартал Хладилника се наблюдава по-висок ръст на цените на маломерните апартаменти, които е в рамките на 12%.
При двустайните жилища, най-силен спад в стойността на квадратен метър се отчита в Борово, Лагера, Хаджи Димитър – 6%. Почти без промяна остават цените в квартали като Дианабад, Левски, Студентски град, Бели брези, Овча купел, както и в някои по-скъпи квартали като Оборище и Иван Вазов. Над 5% ръст в цените за периода януари-юни се наблюдава в Изгрев, Стрелбище и Малинова долина.
До 16% стига поевтиняването при тристайните апартаменти. С толкова са спаднали офертните стойности в столичния квартал Надежда – от 642 EUR/кв.м през януари на 540 EUR/кв.м в края на юни. Според анализатори, причината е, в това, че доста от собствениците на подобни имоти са разчитали, че наличието на метро значително повишава цената на жилището. В Горна баня и Иван Вазов също се наблюдава спад в стойността на този тип имоти, който е в рамките на 9%. Поскъпването на тристайни апартаменти не надвишава 2%.
zoom_ssszoom_ssszoom_sss


Тагове: жилища, София, цени
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039