EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виена: Инсталация на Недко Солаков в Белведере

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена: Инсталация на Недко Солаков в Белведере

mail13:34 | 04.12.2023прегледи 891 коментарикоментари 0


Артистичната инсталация на българския художник Недко Солаков A Cornered Solo Show #3 (with Charles Esche as my artistic conscience) не може да бъде открита в представителните изложбени зали на Белведере. Тя се намира в незабележим ъгъл в гардеробната на музея и представлява колаж от картинни и текстови елементи. Тук, в това междинно място на пристигане и тръгване, Солаков представя на посетителите темите на своето изкуство и умело ги въвлича във вътрешен диалог със съвестта на художника.

На стената посетителите могат да прочетат какви са намеренията на Солаков: "Бих искал да направя огромна самостоятелна изложба в една от великолепните зали на Белведере. Един ден това наистина може да се случи, така че защо да не помисля предварително как трябва да изглежда изложбата? Публиката в този изключително добре посещаван музей е взискателна. Как се подготвям ли? Казвам си: Марш в ъгъла, 65-годишен мечтателю! Докато нямаш ясна представа как трябва да изглежда изложбата ти, просто спри дотук! Това каза моята артистична съвест в лицето на моя стар приятел и виден куратор Чарлз Еше."

И така, за да направи спонтанно и артистично впечатление пред съвестта си, т.е. пред Чарлз, художникът решава да представи мислите и вижданията си, въпросите и отговорите си върху изключително спонтанно направени изрезки от грундирано платно, което от десет години стои навито на руло в ъгъла на ателието му.

Инсталацията ще остане в „Белведере“ до 19 юни 2024 г.

Снимки: © Johannes Stoll / Belvedere, Wien


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg