EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В София започва изложение MachTech&InnoTech Expo

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В София започва изложение MachTech&InnoTech Expo

mail12:33 | 15.04.2019прегледи 1331 коментарикоментари 0


В Интер Експо Център отваря врати международното изложение MachTech&InnoTech Expo, което е посветено на машините и иновациите в металообработката. То ще продължи до 18 април. Роботизацията, автоматизацията, 3D принтирането и високотехнологичните машини за металообработка са сред основните акценти.

Изданието на международния бизнес форум, което е 11-о поредно, ще бъде най-мащабното досега. В четири изложбени зали на обща площ от над 10 000 кв.м ще участват 190 компании от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция, които ще представят продуктите и услугите на над 400 световни бранда

Роботизираният учебен модул и съпътстващата програма

Сред интересните фирмени експонати ще бъде роботизираният учебен модул KUKA ready2_educate. Възможностите му ще бъдат демонстрирани през всички изложбени дни.

Доказателства за високата технологичност на съвременната индустрия са възможностите на машините и продуктите, които ще бъдат показани по време на съпътстващата програма. Присъстващите ще разберат как малките детайли подобряват производителността. На живо ще бъдат изпитвани строителни материали и прецизни измервателни инструменти чрез използването на специализирани машини за изпитване в условията на огън, натиск и огъване. Представени ще бъдат качествата на последно поколение филтри за пречистване на въздуха.

За минимализиране на рисковете вниманието ще бъде фокусирано върху решенията за симулация на производствените процеси. Ново поколение продукти в металообработката ще намери платформата за своята премиера. Присъстващите ще се запознаят с новостите в дигитализирането на промишлените етапи. Вниманието на специалистите ще бъде „завладяно“ и от визиите и препоръките за Производство 4.0.

3D принтиране, роботизация и внушителни машини

Тенденцията за 3D принтирането, която се наблюдава през последното десетилетие, е технология, без която съвременното производство е немислимо. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще бъде технологичен хъб за новостите в тази област. Изложителите ще представят екструдери за заваряване и 3D печат за бързо производство. Качествата на 3D принтери, работещи с течна смола, ще бъдат представени за нуждите на бижутерията, образованието и денталната медицина. Ще бъдат изложени машини, персонализиращи продукта. За илюстриране на възможностите на 3D принтирането, изложителите ще представят компоненти, произведени чрез технологията, която дава възможност за производство на индустриални прототипи, крайни изделия, резервни части, инструменти, матрици за леене под налягане и пресоване, промишлени части за производството на гуми и автомобилната промишленост, износоустойчиви компоненти, сложни метални детайли и други.

Основен ще бъде фокусът и върху роботите, които са в центъра на следващото поколение работна среда, комбинираща компютри, изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. За целите на електродъговото заваряване ще бъдат представени качествата на интегрираните роботизирани решения. „Под светлините на прожекторите“ са и роботите за прецизни и повтарящи се задачи, имащи пряко взаимодействие с човешката дейност. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще представи и високата стойност на роботизацията при фрезоването на камък, метал, дърво, пластмаси и композитни материали. Изтъкнати ще бъдат роботите с 360° работен обсег.

Показана ще бъде следващата генерация металообработващи машини. Участниците ще представят изцяло автоматични настройки и иновативен софтуер. Подробна информация ще бъде дадена за високоефективните електрически абканти, спестяващи електроенергия чрез оптимизиране на процесите и внедрените технологии. Отговаряйки на съвременните изисквания, в акцент се превръщат енергоефективните дробометни машини и бластиращото оборудване. Демонстрирани ще бъдат и възможностите на тръбни лазери и на производителни машини с лазер от последно поколение, осигуряващ високо качество на детайлите при сложни контури, както и на прецизните CNC стругове от последно поколение.

Изложителите ще демонстрират прецизни стругове с роботизирани палетни станции. Професионалната публика ще открие файбър маркиращи лазери, както и лазерни маркиращи системи от последно поколение, сред които ще бъдат най-малките и компактни предложения. 

Компании от Австрия и Чехия – с колективни участия

Международният характер на изложението MachTech&InnoTech Expo се допълва от колективните участия на компании от Австрия и Чехия. Фирмите от Австрия се фокусират върху смарт продукти, филтриращи и системи за овлажняване на въздуха, технологични предложения за оптимизиране на логистичните процеси, задвижваща, кранова и подемно-транспортна техника, както и иновативни машини за индустрията. Основен акцент в чешкото колективно участие ще бъдат индустриалните процеси, управлението им и правилната поддръжка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg