EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюджетни средства запълват дефицита в НОИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджетни средства запълват дефицита в НОИ

mail17:27 | 04.08.2009прегледи 459 коментарикоментари 0


Дефицитът на Националния осигурителен институт ще бъде покрит със средства от държавния бюджет. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на пресконференцията, на която представи част от политическия кабинет на МТСП. Той обясни, че всяко решение, което касае трудово - осигурителните отношения, доходите, жизненото равнище, социалното осигуряване и подпомагане, ще бъде разглеждано първо в Националния съвет за тристранно сътрудничество (В съвета участват представители на правителството, на организациите на работниците и служителите и на работодателите, признати за представителни от МС).
За заместник- министри в Министерството са назначени Валентина Симеонова и Красимир Попов.
Валентина Симеонова ще отговаря за политиката по социално подпомагане и социални услуги, политиката за децата, политиката за хората с увреждания и декадата по ромското включване.
Като приоритет на ресора, за който отговаря Симеонова посочи, развитието на социалните услуги, които ще бъдат ориентирани към местната общност. Те са и антикризисна мярка, защото осигуряват допълнителни работни места, коментира още Симеонова. За реализирането на тези услуги МТСП ще разчита на ефикасното сътрудничество с МОН, Националното сдружение на общините в Република България и неправителствения сектор, допълни още тя.
Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов ще осъществява координацията на дейностите, свързани с работата на европейските програми и проекти, международната дейност на МТСП и политиката на пазара на труда. Приоритет на поверения му ресор ще бъде бързото и гъвкаво администриране на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, като целта е по-ефикасна и навременна реакция към нуждите на бизнеса и на хората, в условия на партньорство с работодатели, синдикати, стопански организации и останалите институции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215