EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бюджет за 1000 нови полицаи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджет за 1000 нови полицаи

mail15:43 | 12.06.2017прегледи 922 коментарикоментари 0


В бюджета за тази година са осигурени средства за назначаването на 1000 полицейски служители. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
От началото на годината са обявени 600 конкурса, като по-голямата част от одобрените кандидати за полицейска служба вече били назначени.
Поводът ГЕРБ да отговори на БСП са лансираните от социалистите на семинара им през уикенда в Боровец претенции към сектор отбрана и сигурност.
В тази връзка Цветанов днес поздрави социалистите, че са припознали акценти от програмата на ГЕРБ. Признавам, добави той, че левицата осъзна важността на сектор "Сигурност и отбрана".
Аргументът му - в предизборната си кампания партията на Корнелия Нинова не е говорила за нуждата от 1000 нови полицаи и 6000 военнослужещи. От ГЕРБ обаче са категорични, че тази година военното ведомство не може да поеме толкова хора. Това ще става поетапно до края на четиригодишния управленски мандат. През 2017 г. МО ще назначи толкова военни, колкото е бюджетът му, коментира Цветанов.
За новите бройки в МВР не се налага актуализация на бюджета, обясни председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.
Според нея, ако сега се повдига въпросът за увеличаване на заплатите на полицаи и военни, той трябва да бъде поставен и за други сектори.
Председателят на комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че стратегията за национална сигурност трябва да бъде актуализирана, но няма нужда от нов закон за отбраната.
Менда Стоянова за пореден път разясни, че предвид тригодишната прогноза, няма основания България да тегли нов дълг.
Тя подчерта, че към 30 април тази година спрямо края на 2016 г. държавният дълг е намалял с малко над 300 милиона евро.
Председателят на ПГ на ГЕРБ анонсира, че тази седмица в парламента ще се гледат промени в Закона за движението по пътищата, а до четири месеца трябва да бъде приет закон за частната охранителна дейност.
ГЕРБ смятат също, че президентът Румен Радев трябва да освободи съветника си Пламен Узунов заради публикуваните снимки.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888