EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъфет ще поглъща още компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет ще поглъща още компании

mail19:00 | 03.03.2011прегледи 1513 коментарикоментари 0


Милиардерът Уорън Бъфет заяви днес, че икономиката на САЩ продължава да се подобрява и не се нуждае от толкова държавна помощ, колкото получава в момента, предаде Асошиейтед прес.Бъфет се появи в ефира на CNN четири дни след като изпрати годишното си писмо до акционерите на Berkshire Hathaway Inc. и обсъди неутолимия си апетит към големи придобивания като миналогодишното изкупуване на жп линията Burlington Northern Santa Fe. Бъфет, който е председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор, отбеляза, че по-голямата част от бизнеса, който неговата компания притежава -без продуктите, свързани с жилищния сектор - продължава да се подобрява въпреки колебанията в общественото отношение към икономиката.
"Това, което наблюдаваме вече две години, е бавно подобряване на нещата", каза днес Бъфет. Той допълни, че е настроен оптимистично за бъдещето поради силата и издръжливостта на американската система. Според известния милиардер икономиката на САЩ не се нуждае от толкова много парични и фискални стимули, колкото получава от Управлението за федерален резерв и чрез правителствените разходи. Бъфет отбеляза, че всички усилия на правителството за стимулиране са били необходими през 2008 и 2009 година, за да поддържат развитието на икономиката, но той не вижда признаци на опити от държавата да сложи край на привикването си към стимулиращите разходи. Той прогнозира, че сегашните дефицитни разходи в САЩ със сигурност ще доведат до инфлация."Следваме политики, които ще доведат до много инфлация, ако нещата не се променят", заяви милиардерът. Бъфет посочи, че се стреми към придобивания, но е трудно да бъдат намерен голям бизнес, който подхожда на Бъркшър хатауей. В годишното си писмо през уикенда Бъфет написа, че "голямокалибрената му пушка" за придобивания е презаредена, и че Berkshire е приключила годината с 38 милиарда долара в брой, припомня АП.
Авиокомпанията NetJets, чийто собственик е Бъфет, поръча 120 самолета на стойност 6,7 млрд. щатски долара. Машините ще бъдат произведени от канадската самолетостроителна компания Bombardier Inc. Това е най-крупната поръчка, която канадците печелят за цялата си история. Според условията на контракта, NetJets ще получи на първо време 50 самолета, с опция за още 70, при положение, че остане доволна от изпълнението. Първите машини ще бъдат доставени през четвъртото 3-месечие на 2012 г. NetJets ще получи самолети Global 5000, Global Express XRS, Global 7000 и Global 8000. Компанията на Бъфет през октомври 2010 г. договори покупката и на 125 самолета от Embraer. Чрез ударното увеличаване на самолетния си парк NetJets цели да отговори на растящата нужда от авиоуслуги напоследък. Понастоящем въздушният флот на NetJets, специализирана в частни превози, се състои от 800 самолета.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg