EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българска компания изгражда “UBERGreen“ в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българска компания изгражда “UBERGreen“ в Румъния

mail16:35 | 01.03.2018прегледи 4653 коментарикоментари 0


Българската компания за електромобилност „Елдрайв“ става партньор на “UBER“ в проекта “UBERGreen” в Румъния. В Букурещ беше обявено, че “UBER” добавя нов сегмент в северната ни съседка – “UBERGreen”. Колите в този сегмент ще са изцяло електрически. Българската компания е избрана като партньор за доставката на електромобилите и вече се е заела с изграждане на инфраструктура от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния. Първите 20 електромобила за новата услуга вече са оперативни, като „Елдрайв“ ги предоставя на шофьорите в “UBER”.

„Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на Елдрайв“, коментира Мартин Заимов, управител на румънския офис на компанията. „Започваме с 20 електромобила, но се надяваме бройката им да достигне няколко стотин коли в много кратки срокове. Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил.“ допълни още той.

„Елдрайв“ вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с Shell България за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на Shell. Това партньорство направи компанията  най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на „Елдрайв“ в Румъния вече е факт.

“еМобилити интернешънъл“ АД е компанията, която оперира под бранда “Елдрайв“ на територията на Югоизточна Европа. Плановете на дружеството са до края на 2018 г. автопарка да достигне над 200 автомобила и да бъдат изградени над 300 точки за зареждане на електромобили в България и региона.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg