EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

България с водеща роля в СПА и уелнес туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с водеща роля в СПА и уелнес туризма

mail16:05 | 06.06.2023прегледи 633 коментарикоментари 0


България има водеща роля в СПА и уелнес туризма в Югоизточна Европа, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров по време на първата по рода си тематична конференция в рамките на СОТ, посветена на СПА и уелнес туризма - "Образование и умения в здравния и уелнес туризъм". Форумът е в рамките на домакинството на България на 68-ата сесия на Регионална комисия "Европа" към СОТ.

Министърът посочи, че през последните години в страната са изградени изключително голям брой спа и уелнес обекти, а инвестициите в тази област на туризма са "многобройни и успешни".

Нашите хотели имат годишна заетост от 89 на сто, имаме повече от 70 курорта и места в страната, които предлагат такъв тип услуги, посочи министърът. Той напомни, че България е лидер в Европа по брой минерални извори, а най-горещите минерални извори се намират в страната ни – в Сапарева баня. 

По думите на министъра най-голямото предимство на този вид туризъм е, че той е достъпен през цялата година, което генерира сериозна добавена стойност.

Министър Димитров изтъкна, че бъдещето в туризма е свързано с образованието на кадрите и напомни, че в европейски мащаб има много програми, проекти и инструменти, с които да се "поддържа амбицията на младите", като добави, че програма "Еразъм" е само една от тях. Приветствам подхода да работим не просто за образованието на кадрите, а да ги насочим към конкретни ниши на туризма, заяви Димитров.

В този смисъл министърът изтъкна, че България има какво да даде в сферата на медицинския и уелнес туризъм. Той посочи, че над половината от студентите в нашите медицински университети са чужденци. По думите му това е доказателство за качеството на образованието, което страната ни предлага.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg