EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България вече е излязла от финансовата криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България вече е излязла от финансовата криза

mail14:50 | 04.09.2009прегледи 925 коментарикоментари 0


Финансовата криза вече е зад нас, каза Левон Хампарцумян в предаването на БНТ „Денят започва”. Според икономическия експерт остава икономическата криза, както в България, така и в света. Икономиката обаче трябва да започна да нараства, за да могат лихвите да започнат да се понижават. Не може обаче да се очаква, че лихвите ще паднат до нивото от преди финансовата криза, когато са били изключително ниски.
Според Хампарцумян банките няма да фалират, защото те не само имат регулатор, но и този регулатор ги пази. Той каза, че потребителските кредити не са рискови за банките. По-важно е ипотечното и корпоративното кредитиране, посочи експертът. Ако там има проблеми, банките обикновено правят разсрочване и търсят начин за облекчаване на тези, които са взели такива кредити.
Хампарцумян коментира, че не всички фирми ще оцелеят след кризата. Има фирми, които работят добре дори и в условията на криза им расте пазарният дял. Другите трябва да се слеят или да оцелеят по друг начин, обобщи Хампарцумян.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161