EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БФБ провежда "Ден за акции" на 8 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БФБ провежда "Ден за акции" на 8 юни

mail16:04 | 25.04.2016прегледи 798 коментарикоментари 0


Българска фондова борса-София и Централен депозитар организират второ издание на инициативата „Ден за акции“ , целяща подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти в България. „Денят за акции“ ще се проведе на 8 юни 2016 г.  „В условията на клонящи към нулата доходи по депозити, за нас е ключово да стимулираме интереса към инвестициите в акции. Считаме, че инициатива като „Ден за акции” е ефективен начин да ангажираме вниманието на индивидуалните инвеститори към вложения в инструменти търгувани на нашата борса.“, каза Георги Български, член на Съвета на директорите на БФБ-София.

„Индивидуалните инвеститори са важни за успеха на всяка фондова борса и ние сме убедени, че подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни ще предпоставят този успех. Затова двете организации водим системна и последователна политика и инициативата „Ден за акции“ е част от нея.“, допълни Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София и Централен депозитар .

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитара и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008