EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас: Около блок 42 в „Зорница“ чистота

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Около блок 42 в „Зорница“ чистота

mail15:15 | 10.11.2023прегледи 1274 коментарикоментари 0


Още един проект бе осъществен по общинската програма за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства "Моят град, моят квартал, моята улица", създадена по инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов, съобщиха от общинската пресслужба.

Поредното благоустроено пространство е в комплекс „Зорница“, около блок 42. Всички дейности по проекта са поискани от жителите на сградата и съгласувани няколко пъти с тях. Там са ремонтирани тротоарите. Поставени са нови пейки и беседка. Засадена е допълнителна зеленина, при запазване на съществуващата здрава растителност, каза кметът Димитър Николов. Той посочи, че подадените по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" заявления от сдружения и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. Изпълнените проекти са 70. Програмата ще продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно, коментира той.

Основна цел на инициативата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158