EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас: Велоалея до "Сарафово"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Велоалея до "Сарафово"

mail14:01 | 20.08.2018прегледи 1100 коментарикоментари 0


Във финална фаза навлиза проектът за изграждане на продължението на велоалеята до "Сарафово". Основната й част, от така наречения паркинг "Адам и Ева" в края на Северен плаж до новия паркинг при бункера след солниците, се ползва няколко години активно от бургазлии и гости на града. Спокойно може да се каже, че това е най-удобното трасе за любителско колоездене в Бургас, тъй като до него нямат достъп автомобилите, а гледката е уникална - от едната ти страна е морето, от другата Атанасовско езеро. Целта е то да се удължи и да стигне до красивото рибарско пристанище и самия квартал.

Изграждането на продължението на велоалеята се забави малко, тъй като е част от по-голям и сложен проект за брегоукрепване и овладяване на свлачищните процеси по една голяма част от крайбрежието в посока "Сарафово". И в момента се работи активно по неговата реализация.

Продължението на велоалеята също ще бъде изпълнено с нова осветителна система, чиито канали вече се прокарват. По протежението й ще бъдат разположени удобни пейки за отдих и наслаждение на гледката към морето.

Източник и снимки: Община Бургас


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg