EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Будапеща на съд заради телекомите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Будапеща на съд заради телекомите

mail10:40 | 23.03.2012прегледи 361 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви днес, че е решила да изправи  Унгария пред Съда на Европейския съюз (СЕС), обвинявайки я, че  продължава да налага такса върху оборота на телекомоператорите.  Според Брюксел този налог е незаконен, информира Франс прес. Брюксел припомня, че Унгария е въвела тази такса през 2010  година като част от "кризисен данък", за да възстанови бюджета  си.
Между другото, подчертава Еврокомисията, "правилата на ЕС в областта на телекомуникациите не допускат секторни такси,  освен, за да бъдат покрити разходите, свързани с регулирането на засегнатия сектор, но не и да се въвеждат като източник на  допълнителни постъпления в централния бюджет".
Еврокомисията посочва, че според нея "увеличаването на  финансовото бреме на телекомоператорите би могло да се отрази  върху сметките на потребителите, да подкопае конкуренцията и да  възпрепятства инвестициите" в сектора. Ставката на таксата е до 6,5 на сто според различните  оператори и носи на унгарската хазна над 200 милиона евро  годишно, отбелязва Комисията. Брюксел започна процедура за нарушение срещу Будапеща  заради таксата за телекомите през март 2011 година, а през  септември й изпрати мотивирано становище, припомня АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161