EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БТК променя условията за ползване на съоръжения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БТК променя условията за ползване на съоръжения

mail09:00 | 16.11.2010прегледи 1149 коментарикоментари 0


Комисията за регулиране на съобщенията даде задължителни указания за изменение на Общите условия за съвместно ползване на помещения, съоръжения и кули и Общите условия за ползването на подземната канална мрежа на „Българска телекомуникационна компания” АД, както и за налагане на ценови ограничения. Решението бе взето след проведеното обществено обсъждане на Позицията на КРС относно изменение на Общите условия от заинтересованите предприятия, съобщиха от комисията.
С решението на комисията месечният абонамент за ползване на канална тръба вече е 0,46 лв./линеен метър; ползването на канална тръба при положени кабел/(и) в защитна тръба - 0,16 лв./линеен метър; ползването на канална тръба при положен кабел е 0,08 лв./линеен метър без ДДС.
С наложените ограничения се постига намаление с 38% на цената за полагане на кабели в една защитна тръба, както и опростяването на ценовата листа за ползване на подземната канална мрежа на „Българска телекомуникационна компания” АД.
Регулаторната намеса на Комисията за регулиране на съобщенията има за цел повишаване на конкуренцията на пазара, като се създават по-добри условия за навлизането на конкурентни алтернативни оператори, чрез равнопоставено третиране на всички предприятия, осъществяващи електронни съобщения при наличието на еднакви условия. Ползите за крайните потребители също ще са съществени, тъй като повишаването на конкуренцията ще доведе до предлагане на по-разнообразни, качествени услуги на по-конкурентни цени.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163