EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британският финансов сектор се възстановява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британският финансов сектор се възстановява

mail11:38 | 29.03.2010прегледи 628 коментарикоментари 0


Финансовият сектор във Великобритания се очаква да премине през период на по- бърз растеж през следващите три месеца, след като премина през период на застой, става ясно от доклад CBI, цитиран от BBC.
Проучване на CBI business group сочи, че доверието в банковия сектор продължава да се възстановява.
„Активността при финансовите услуги остава стабилна през последните три месеца и са налице знаци, че нещата се подобряват,” съобщават от CBI.
На въпрос как се е утвърдил бизнесът им през последните три месеца, 43% от анкетираните са заявили, че регистрират ръст, докато 42 % съобщават за спад. Мнението на CBI е, че разликата от 1 % в полза на положителните отговори е повече от очакваното.
По отношение на следващите три месеца, положителен баланс очакват 48% от фирмите, което е най- добрият резултат от март 2006 г.
От проучването става ясно, че 74% от фирмите са притеснени за това как регулативните мерки ще засегнат перспективите им за ръст през следващите години.
В допълнение, 85% от компании съобщават, че се опасяват, че Великобритания ще загуби конкурентоспособността си като финансов център.
В средата на март 2010 г. от проучване на  Лондонското Сити, става ясно, че Лондон е изместен от първата позиция на най -привлекателното място за банков бизнес.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg