EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:Лъжат, лъжат, лъжат!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:Лъжат, лъжат, лъжат!

mail10:30 | 17.12.2012прегледи 550 коментарикоментари 0


„Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много – защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също”, казва премиерът Борисов по време на редовно заседание на правителството от 12 декември. Частта, която публикуваме, се отнася за Проект на Решение за приемане на Годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието – 2012 г. Министър Мирослав Найденов представя цифри в отговор на „постоянните атаки на опозицията”.

Мирослав Найденов: През 2011 година брутната добавена стойност бележи ръст с 22% спрямо предходната година в номинално изражение. По предварителни данни за първото полугодие на 2012 г. допълнителното увеличение е 14,5 спрямо същия период за 2011 г. Общата стойност на брутната продукция в отрасъл „Селско стопанство” за 2011 г. нараства с 15% спрямо 2010 г., а през 2011 г. положителното търговско салдо в аграрната търговия на страната бележи ръст с 52,2% и надхвърля 1,4 милиарда щатски долара. Тук едно уточнение – това е най-високата стойност от златните 80 години на миналия век. Тоест, ние сме минали и това нещо.
Като директни плащания са изплатени 996,3 милиона лева, а по Програмата за развитие на селските райони – допълнително 503 милиона лева и като прибавим към тях над 50 милиона като държавни помощи и пазарна подкрепа надхвърляме 1,5 милиарда лева изплатени през 2011 г. С тези данни отговарям и на упреците на опозицията, че този сектор не върви. Видяхте, това са цифрите.
Бойко Борисов: Това им е работата. Ние отговаряме пред народа, а не пред тях. Разкрих ви тактиката, която вече прилагат – говорят лъжи, водейки се от поговорката „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина”. Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много – защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също. Никой не иска да вникне в цифрите.
Видяхте в неделя това, което направих. Отивате, подписвате ги тези документи, тези данни и ги оставяте, примерно, в предаването, в което участвате, което и да е то, и казвате – ето, когато дойдат колегите от опозицията, нека си донесат своите данни, ние сме готови веднага да дойдем да си ги защитим. Това е положението. Защото Станишев какво казва – изядоха 5 милиарда от държавния резерв. Хубаво, но на публичната страница на БНБ като погледнеш се вижда колко пари има в резерва. Само че колко хора ще си направят труда да видят дали е казал истина или не. Затова като отидете там, както Дянков направи - носиш документите, извлеченията – заповядайте, пожелаваш им лек ден.
Мирослав Найденов: Затова докладът е публичен, приемаме го днес, данните са качени. Вчера излезе статистика на ЕВРОСТАТ, според която България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз.
Бойко Борисов: Това е защото разбихме монополите.
Мирослав Найденов: Точно така.
Бойко Борисов: Които монополи те изграждаха през годините.
Мирослав Найденов: Това е също категорично.
Бойко Борисов: Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас?
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg