EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без опашки в Amazon

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без опашки в Amazon

mail15:32 | 08.12.2016прегледи 1769 коментарикоментари 0


Както вече съобщихме гигантът в онлайн търговията Amazon тества в Сиатъл модел на магазин за хранителни стоки, в който няма да има опашки за плащане на касата накрая. Ето повече подробности за него. Новият физически магазин се казва Amazon Go, като предимствата му са, че в него няма да се чака на каса и клиентите могат да плащат за стоките чрез смартфоните си, допълва изданието "Форчън".
Магазинът предлага готови храни, включително прясна закуска, обяд, вечеря, а също ще има хляб, сирене и мляко.
При влизането клиентите сканират приложение на Amazon на смартфоните си, а специална технология на компанията ще засича кога са взети продукти от рафтовете (или пък са върнати) и ще следи какво има във виртуална кошница на пазаруващия чрез смартфоните. Когато клиентът приключи с покупките, той или тя напускат магазина, а Amazon ще вземе похарчената сума от неговия акаунт в Amazon.com.
Amazon не разкрива много за тази своя технология, но отбелязва, че използва смесица от компютърно зрение, изкуствен интелект и други технологии, които се използват при безпилотните автомобили.
Първият магазин Amazon Go е в Сиатъл и е отворен засега само за служители на компанията, които го тестват, отбелязва "Форчън". За широката общественост магазинът ще бъде отворен в началото на 2017 година.


Тагове: Amazon, магазин
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg