EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ:Онлайн следим движението на влаковете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ:Онлайн следим движението на влаковете

mail15:03 | 13.02.2019прегледи 789 коментарикоментари 0


„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда подобрения в информационното обслужване на своите клиенти за движението на влаковете в страната. За целта е разработена нова функция в официалната страница на БДЖ (www.bdz.bg), чрез която се предоставя информация в реално време за движението на влаковете в страната.

Услугата е достъпна чрез активния бутон LIVE електронно табло, който се намира в началната страница на сайта на дружеството. При въвеждане на конкретна гара всеки потребител може да проследи има ли закъснение на интересуващия го влак, с колко минути и кога се очаква да пристигне или замине от съответната гара.

Новата функция напомня на съществуващата такава за електронните табла, но вече е усъвършенствана с информация за всички гари и за движението на влаковете в реално време.

Публикуването на актуална информация за движението на влаковете значително ще подобри информираността на клиентите на националния железопътен превозвач, които ще могат да проверяват по всяко време има ли закъснение или извънреден престой на влака, с който са предпочели да пътуват.

Предимството на публикуването на информация в реално време на официалната страница на БДЖ е, че всеки потребител може да проверява за закъснения на влаковете и през мобилното си устройство.

Преди това „БДЖ-Пътнически превози" въведе системата за

онлайн резервации и закупуване на билети

чрез дебитни и крeдитни карти Visa и MasrerСard. Според сайта на компанията, на този етап системата обхваща само бързите влакове на територията на страната.

За бърз влак (БВ) се издават задължително билет за пътуване плюс седящо място. За бързите влакове със спални вагони се издават задължително билет за пътуване плюс спално място или билет за пътуване плюс седящо място. Билети се издават и за отиване и за връщане, само между две гари, на които спира съответният влак. На този етап няма възможност за закупуване на билети с прекачване между два и повече влака.

Преди да се изпрати заявка за резервация на места и в последствие за закупуване на билети, клиентът извършва

регистрация чрез електронна форма

Данните, необходими за регистрацията, са име, фамилия,  валиден е-мейл адрес и мобилен телефон. С регистрацията си клиентът получава парола за достъп, както и потребителски профил, в който може да открие хронологията и съдържанието на изпратените от него заявки за купуване, както и цялата кореспонденцията, свързана с изпратени заявки за отказ от услугата и потвърждения на изпратени до него съобщения.

Обратната връзка е изпращане на автоматичен е-мейл от системата, в който освен електронния билет (ваучер) в PDF-формат, се изпраща линк, активен до 24 часа преди часа на тръгване на влака по разписание съгласно заявката, чрез който може да се изпрати заявка за отказ от услугата, а също и кратка информация за отпечатването, съхранението и предоставяне на билета за проверка от контролните органи във влака и документите, които пътникът е длъжен да предостави при тази проверка. За всеки пътник се предоставя отделен електронен билет.

Ако пътуването е двупосочно, електронният билет може да е както един и за двете посоки, така и да са два отделни билета, в зависимост от особеностите на избраната тарифа и намаление. Когато електронният билет е един за отиване и връщане, клиентът е длъжен да го съхранява след приключване на пътуването на отиване, за да го представи за валидация и при пътуването на връщане.


Тагове: БДЖ, влакове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg