EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

БГ дизайнери показват София във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ дизайнери показват София във Виена

mail12:45 | 27.04.2016прегледи 4571 коментарикоментари 0


 България е страна-гост на тазгодишното издание на модното изложение „Модепаласт“ (Дворец на модата) във Виена, което се открива на 29 април 2016 г. в Кюнстлерхаус. Инсталацията XXSofia на дизайнерската платформа „Иван Асен 22“ показва как дизайнерите възприемат своя град и как го представят на езика на модата. Куратор на авангардната инсталация е създателката на шоурума за съвременен дизайн Нели Митева. Сред участниците са Александър Гергинов, Георги Флоров, Дияна Иванова, Игор Илийовски, Станислава Димитрова и Антония Рачева.

Организаторите очакват близо 10 000 посетители и 120 дизайнери от цяла Европа, които ще покажат творбите си в продължение на три дена в центъра на австрийската столица. Акцентът на тазгодишния „Модепаласт“ са модните аксесоари и шапки. За първи път сред звездните гости е британският дизайнер на шапки Пирс Аткинсон, а негови произведения красят главите на Риана, Лейди Гага, Майли Сайръс, Кара Делевин и Тим Бъртън.  

Започналият през 2003 година като панаир на виенската мода "Модепаласт" вече се утвърди като традиционно международно събитие. Проявата, която ще продължи до 1 май, е съпроводена от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град, които имат за цел да популяризират и нови имена от дизайнерската сцена. Представените модели са ръчно изработени с екологично съобразени материали. По време на изложението са отворени и многобройни щандове за продажба на облекла и модни аксесоари.

Снимки:

© Иван Асен 22

© Andreas Tischler


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg