EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банките в САЩ против създаването на Агенция за защита на потребителите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките в САЩ против създаването на Агенция за защита на потребителите

mail17:27 | 22.06.2009прегледи 1284 коментарикоментари 0


От всички промени в системата за финансов надзор, предложени от администрацията на президента на САЩ Барак Обама, създаването на Агенция за защита на потребителите е най-голяма заплаха за печалбите на банковата индустрия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНР.
Ако бъде одобрено от Конгреса, създаването на Агенция за финансова защита на потребителите би могло да ограничи или забрани напълно редица съмнителни, но доходни практики на банките, сред които са прекомерните лихвени проценти по кредитни карти и изненадващи такси по овърдрафт кредити.
Администрацията на президента посочва, че подобни предпазни мерки могат да сведат до минимум щетите от икономическия спад. Въпреки това банките твърдят, че несправедливо са обвинени в измамни практики и че новата агенция може да създаде различни слоеве от регулаторни органи, които ще водят конфликт помежду си, както и да даде на "аутсайдери" голям глас в надзора върху техните продукти и услуги.
"Тази агенция ще решава какви продукти трябва да предлагаме, вместо нашите клиенти да ни казват предпочитанията си", изтъкна Уейн Абърнати, който е ръководител на отдела за политика на финансовите институции в Асоциацията на американските банкери.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg