EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банка ДСК въведе MasterCard SecureCode

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банка ДСК въведе MasterCard SecureCode

mail10:51 | 09.03.2010прегледи 2090 коментарикоментари 0



MasterCard Europe и Банка ДСК разкриха широкия и вълнуващ свят на електронната търговия и онлайн плащанията и за картодържатели на дебитни карти Maestro. С въвеждането на програмата за сигурност MasterCard SecureCode, бързото, лесно и сигурно пазаруване в интернет вече е възможно не само за притежатели на кредитни карти, но и за хората, които използват дебитни карти Maestro, издадени от Банка ДСК.
За първи път българска карта Maestro става универсален разплащателен инструмент и за онлайн плащания - във всички интернет страници, регистрирани за MasterCard SecureCode, след като банка ДСК въведе програмата за сигурност MasterCard SecureCode за своите притежатели на кредитни и дебитни карти и предлага услугата SecureCode и за картите Maestro.
Мануел Алексе, вицепрезидент „Развиващи се пазари”, MasterCard Europe, коментира: “Интернет стана важна част от начина на живот на българските картодържатели предвид факта, че 62% от активните картодържатели в България използват интернет всеки ден, а 11% влизат в глобалната мрежа няколко пъти седмично, както показват данните от MasterIndex България. С въвеждането на MasterCard SecureCode за карти Maestro Банка ДСК прави голяма крачка напред, като превръща своите карти Maestro в уникален за България продукт, предоставяйки на притежателите им свободата да плащат онлайн в целия свят в допълнение на използването им за ежедневни покупки. Сега не е нужно да имате кредитна карта, за да пазарувате онлайн – можете да използвате своята карта ДСК Maestro. Осигуряването на възможно най-високото ниво на сигурност при картовите плащания винаги е било в основата на бизнес стратегията на MasterCard и ние работим активно с издаващите институции в България, за да им предоставим иновативни решения за безопасно пазаруване в интернет.”
 Услугата SecureCode се предлага за карти с логото Maestro и MasterCard, издадени от банка ДСК. За да се включат в програмата за сигурност на MasterCard, притежателите на разплащателни карти от ДСК трябва само да регистрират допълнителна SecureCode парола за картите си. Активирането и смяната на паролата са безплатни за потребителите. Целта на паролата е картодържателите да се идентифицират допълнително, докато правят онлайн транзакции. Банка ДСК изисква въвеждането на паролата автоматично всеки път, когато картата се използва за плащане към интернет търговец, който участва в програмата за сигурност MasterCard SecureCode.
Чрез предлагането на услугата SecureCode и за картодържатели на Maestro, банка ДСК повишава още повече качеството на своите картови услуги. Основната полза от MasterCard SecureCode е допълнителната защита на картодържателите, гарантирана от паролата, както и по-големите възможности за успешно разрешаване на случаи на неправомерни транзакции.


Тагове: ДСК, банка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg