EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Базар на книгата" - рекордни намаления

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Базар на книгата" - рекордни намаления

mail12:40 | 30.05.2012прегледи 1336 коментарикоментари 0


Ива Стойкова
В НДК вече се провежда традиционният Пролетен базар на книгата. Тази година на целия трети етаж в Двореца на площ над 600 кв. м. са разположени щандовете на повече от 80 изложители. Организатор на събитието е Асоциация „Българска книга”.
Още от първия ден на базара впечатление правят масовите намаления. Почти няма издателство, пред чийто щанд  да липсва кош с книги на цена от 1 до 5 лева. Отделно намаленията на книгите стигат до 70%. Специални намаления имат и детските книжки, вероятно и заради предстоящия Ден на детето. Продължава тенденцията да се представят качествени занимателно-образователни книги. Покупката на 3 книги за деца, след намаленията, спести около 7 лв. Само един пример- книга за смятане с магнити на редовна цена 14.99 лв. на базара се продава за 10 лв. Цените на художествената литература също са с 5-7 лв. надолу. Истински подарък са книгите за 1 лв., сред които могат да се открият и съкровища за деца и възрастни.
И тази година Пролетният базар на книгата е съпътстван от богата културна програма, която може да бъде намерена на място в специални брошури, както и на сайта на Асоциация „Българска книга”. Освен редовните „срещи с автограф”, ето някои от акцентите.
За втора поредна година, по покана на Асоциация „Българска книга” в София ще гостува Фъргъл Тобин, президент на Федерацията на европейските издатели (ФЕИ). Той ще се срещне със зам.-министъра на образованието Милена Дамянова. Двамата ще обсъдят въпроси за насърчаване на четенето като начин за преодоляване на неграмотността сред учениците.
За трета поредна година у нас е аржентинският психотерапевт и писател Хорхе Букай, който се превърна в един от най-четените автори в България. По време на престоя си в България Хорхе Букай ще представи най-новата си книга – „Пътят на сълзите”.
Само за един ден, специално за откриването на „Пролетния базар на книгата”, в София кацна Н.Пр. Вида Огненович – сръбски писател, драматург, режисьор. Вида Огненович е един от най-авторитетните дисиденти в Сърбия от времето на Слободан Милошевич, основател на Демократическата партия и настоящ неин зам.- председател. В момента тя е посланик на Република Сърбия в Дания. Поводът за гостуването й в София е представянето на романа „Прелюбодейци”.
Сред гостите тази година е и журналистката, която накара Ходорковски да проговори. Наталия Геворкян е известен руски и френски журналист, съавтор на „Автобиографична книга” от Михаил Ходорковски, съратник на Анна Политковская и на цялата плеяда руски интелектуалци, които избраха свободата на словото с цената на живот извън родината.
Представянето на книгата „Детето зад чина” с автори Марин Бодаков и Зорница Христова, е с участието на родителски организации, учители, журналисти. Книгата е посветена на общуването с децата в семейството. По случай 1 юни, специалният подарък за децата ще бъде концерт на танцова школа „Танцувай с мен”.
Прецизна колекция от 13 истории ще намерят почитателите на българската литература в сборника разкази „Симетрия” на Захари Карабашлиев.
Първата българска „Книга за оперетата и мюзикъла” от Огнян Стамболиев представя най-ценното от жанра с най-добрите образци от стилове и школи.
Пролетният базар на книгата 2012 продължава до неделя, 3 юни, от 10.00 до 20.00 часа
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg